Menu

Silverrun, meer dan een trappenloop!

26 april 2017

De Silverrun is een sportief evenement met een sociaal geëngageerde waarde.

Met De trappenloop willen de organisatoren (sociale huisvestingsmaatschappijen Antwerpen, PASH, de stad Antwerpen) sociale huisvesting op een positieve manier in de kijker zetten.

Wist je dat de stad Antwerpen meer dan 23.000 sociale huurwoningen telt die verhuurd worden door de sociale huisvestingsmaatschappijen Woonhaven Antwerpen, De Ideale Woning, ABC en Vlaamse Woningsfonds Antwerpen? Daarbij zijn er ongeveer 450 sociale koopwoningen in Antwerpen verkocht of in verkoop via ARRO Antwerpen.

Heel veel mensen hebben een verkeerd beeld van sociale huisvesting en sociale huurders. De woorden ‘marginalen’, ‘allochtonen’ en allerlei andere negatieve connotaties komen spontaan te boven. Hier willen wij met de Silverrun een einde aan maken.

Sociale huisvestingorganisaties zijn vaak een hefboom voor een betere leefomgeving die verder reiken dan de projecten op zich. Ze zorgen voor ruimtelijk goede, onderbouwde en architecturale projecten met aandacht voor de woonkwaliteit die een meerwaarde hebben voor de omgeving. Projecten van sociale woningen worden meestal goed voorzien van degelijke omgevingswerken en gemeenschapsvoorzieningen zoals speelpleintjes.

Sociale huisvesting biedt mensen met een beperkt inkomen een kwalitatieve en goedkope woning aan om te huren of te kopen. Het gaat om studio’s, appartementen zoals ééngezinswoningen, van één tot vijf slaapkamers. Daarnaast zijn er speciale woningen voor mensen met een fysieke beperking.

Er zijn een aantal randvoorwaarden waaraan iemand moet voldoen om in aanmerking te komen voor een sociale woning. Er is een chronologische lijst voor al wie in aanmerking komt. Er bestaan een aantal voorrangsregels, maar de chronologie blijft cruciaal. De huurprijs wordt bepaald op basis van het inkomen van het gezin. De prijs evolueert dus met het inkomen van een gezin. Daarnaast betalen de huurders maandelijks huurlasten zoals onkomsten voor water, verwarming en gebruik van de gemeenschappelijke delen.

Steun ons initiatief!

Schrijf je in voor de loopwedstrijd: klik hier.

Niet zo sportief? Geen probleem, je bent altijd welkom voor een gezellige dag!

11 juni 2017 save the date!

Meer info over sociale huisvesting vind je op https://www.vmsw.be