Menu

Hoe bereid ik me voor op de Silverrun?

14 mei 2017

  1. Neem de trap, altijd en overal

Overal waar je bent, op je werk, in de metro, het station, probeer die trap te nemen in plaats van de lift of de roltrap. Een kleine moeite, maar alle beentjes helpen! Probeer ook eens die auto thuis te laten als het mooi weer is en neem de fiets of ga te voet. Goed voor je conditie en het milieu, een win-winsituatie.

  1. “Swork it” app

“Simply work it” of korter gezegd “swork it”. Een applicatie waar jij zelf kan aangeven aan wat je wil werken. De app geeft je oefeningen en een gepersonaliseerd work-out schema met voldoende variatie en de app is helemaal gratis! Waar wacht je nog op, downloaden maar?

  1. Water, water water!

Sporten is één iets, maar het is belangrijk om jezelf voldoende te hydrateren voor tijdens en na het sporten. Water drinken is dus de boodschap. Naast water is voeding cruciaal voor een gezond en fit lichaam. We hebben een blogpost over Superfoods, klik hier voor meer info (https://silverrun.be/overleef-de-silverrun-met-deze-superfood-gerechten/)

  1. Oefeningen

Een groot deel van onze tijd wordt opgeslokt door een drukke baan, sociale activiteiten, studie en misschien wel kinderen. Regelmatig een bezoekje brengen aan de sportschool kan voor sommigen dan wel eens lastig zijn. Dankzij deze drie oefeningen moet je jouw huis niet uit en toch ben je helemaal voorbereid voor de Silverrun!

Er zijn oefeningen die je helpen om die trappen in no time naar boven te lopen! Bij het trappenlopen activeer je je bil-en beenspieren. Squatten is ideaal om deze spiergroepen te trainen. Bij het squatten zet je je voeten iets breden dan je heupen en dan ga je naar beneden, probeer je bovenlichaam zo recht mogelijk te houden en je knieën mogen niet over je voeten komen. Doe twee reeksen van 20 squats. Tussen de reeksen houd je de squat positie voor twintig seconden. Je zult zeker je spieren voelen werken.

basic-squat-b-700_1

Daarna kan je lunges doen! Bij lunges sta je met beide voeten naast elkaar. Je zet een voet naar voor en buigt door je kniën. Wissel telkens af links rechts. Doe weer twee reeksen van 20.  Lunges zijn goed voor je bovenbenen, bilspieren en je harmstrings.

1c9812a3642e5a92e7bf59670d9d11ed

Sit-ups zijn verreweg de beste oefeningen om je buikspieren te trainen zonder gebruik van apparaten. Ze richten zich specifiek op de spiergroepen rond de buik en versterken je buikspieren.

Core-Full-Sit-Ups

Sit-ups zijn voor velen niet de leukste oefeningen om te doen, maar ze zijn erg belangrijk voor het versterken van je middel, ze ondersteunen je ruggengraat. Dit laatste is zeer belangrijk als je twintig verdiepingen moet oplopen!

Start met het neerleggen van een fitnessmatje of iets anders zachts voor je rug.  Ga plat op je rug liggen en plaats je benen in een hoek van 90 graden. Plaats je handen bij je oren en beweeg rustig met je hoofd naar je knieën. Doe dit zonder je bovenlijf met een ruk omhoog te brengen. Wanneer je ellebogen ongeveer je knieën raken, ga je weer rustig omlaag (laat je niet vallen maar geef weerstand). Voel dat je buikspieren het werk doen en herhaal deze oefening tot je buikspieren gaan branden.

Dit is een korte reeks oefeningen, maar als je ze weekelijks doet, zul je het verschil zien!

  1. Een nieuwe outfit!

Een nieuw loopsetje stimuleert je om eens extra flink je best te doen. Is de Silverrun geen goed excuus om een nieuw setje te kopen? Loop zeker op voorhand je schoenen goed in om bleinen te voorkomen!

Maar het allerbelangrijkste is dat je geniet! Een loopwedstrijd met supporters, spandoeken, muziek en veel lotgenoten maakt alles voor aangenamer! Alles zal aanwezig zijn tijdens de Silverrun om er weer een top editie van te maken!