Menu

BEREID JE VOOR OP DE SILVERRUN PART 1

20 mei 2019

Hey sportieveling! Ben jij je al aan het voorbereiden op de Silverrun of weet je juist niet goed hoe hieraan te beginnen? Geen paniek! Want wij zijn hier met de ultieme TIPS&TRICKS-lijst 🤘 Houd onze pagina zeker nog in de gaten, want in de loop van volgende week volgen er nog meer tips 😎

Zo kan jij volledig voorbereid aan het Belgisch Kampioenschap Trappenlopen meedoen 🏆

TIP 1: The sky is niet altijd de limit

Laat je niet gek maken door andere lopers. Ga niet mee in hun snelheid, bepaal zelf hoe snel of hoe traag je wil lopen. Zoek je eigen ritme en snelheid. Spaar je krachten in het begin en wie weet, haal jij nog andere lopers hun tijd in!

TIP 2: Drink water, veeeeel water

Zorg ervoor dat je veel vocht binnenkrijgt. Het is goed om vanaf twee dagen voor het evenement extra water te drinken. Stop daar een paar uur voor de start mee, anders krijg je onderweg problemen die je wil voorkomen.

TIP 3: Get your freak on

Lopen met muziek kan voorkomen dat je overspoeld wordt door storende gedachten over de nog te lopen trappen. Muziek zorgt ervoor dat je aandachtiger blijft en het kan je ook afleiden van vermoeide, pijnlijke benen.

TIP 4: Relax, take it easy

Neem voldoende rust. Ga de laatste dagen voor het evenement niet meer lopen of trainen. Dat werkt contraproductief. Rusten is hierbij veel verstandiger. Zo begin je fris aan de Silverrun.

TIP 5: Lees alle information

Controleer hoe laat en waar de start is en hoe je daar het handigst komt. Zo hoef je je daar op de ag zelf geen zorgen meer over te maken en kan je je in alle rust voorbereiden.

TIP 6: Geniet van elk moment

Maar het allerbelangrijkste is dat je geniet! Een evenement met supporters, andere ‘lotgenoten’ en veel ambiance maakt het eens zo leuk. Geniet daarom van de sfeer, de gezelligheid en jouw eigen sportieve prestatie!